dinsdag 27 december 2016

Van easy naar breezy

De laatste weken was het een beetje stil op de blog. Dat komt omdat we warmere oorden hebben opgezocht in Khao Lak (Thailand). Vanuit Göteborg gaat er een rechtstreekse vlucht naar Phuket en van daaruit was het nog twee uur met de bus (5 tussenstops aan andere hotels) naar ons hotel gelegen aan het Pak Weep strand.Weg van de drukte en het uitgaansleven in Phuket. Met stranden die grotendeels zijn afgelijnd door oerwoud. Geen vervuiling op het strand, zacht en fijn zand en hier en daar een eenvoudig strandrestaurant. Een paar keer hebben we een motorbike gehuurd en zijn naar de Bang Niang markt en het centrum van Khao Lak (15 km) gereden.

Het hotel - Pullman - was tiptop in orde. Meer dan genoeg zwembaden en ligstoelen. Net genoeg andere gasten om het gezellig te maken, maar niet te veel, zodat er altijd genoeg plaats was tijdens het ontbijt en geen gedrum aan het buffet.

De natuur in en rond het hotel was prachtig. Geurende exotische bloemen, grote vlinders, kleine gekko's, kikkeretende varanen. En overal kleine Thaise eekhoorn-acrobaten. Tweekleurig of volledig wit en constant in de weer. Heel grappig om naar te kijken, vooral als ze op hun dode gemakje aan hun achterpootjes uit de boom hingen om een koekje of nootje te eten - gegeven door het personeel van het restaurant.

Er waren twee kleine gym's waar we regelmatig een uurtje op de loopband stonden om o.a. de pannenkoeken van het ontbijt eraf te werken. En ook op het strand heb ik een paar keer heerlijk gejogd. Het massagesalon naast de deur stond vaak op de agenda - heerlijk om een uurtje gemasseerd te worden met het geluid van de branding op de achtergrond. En dan schelpjes rapen op de weg terug.

Ondertussen zijn we terug en het winterondergoed en wintertruien zijn uit de kast gehaald. De vloerverwarming had meer dan een dag nodig om het huis weer op te warmen. We hebben stormweer - weinig regen maar vooral veel stevige rukwinden die de tuinmeubels op het terras alle kanten opblazen. Af en toe kraakt het dak maar ik heb er alle vertrouwen in dat het niet gaat vliegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten