vrijdag 28 juli 2017

Naar Toscane met Vacansoleil! Deel 6

Zaterdag 24 Juni

Alweer de laatste dag van ons verlof, het gaat te snel. En het is een goed bestede dag. We beginnen ons drukke dagprogramma met Pisa. Ja, het is cliché, maar nu we toch in de buurt zijn moeten we toch zeker de scheve toren gezien hebben? We gaan vroeg in de ochtend en dat is maar best ook want het wordt elke minuut drukker.

Een ijsje, iemand?

Piazza dei Miracoli

De toren is best wel indrukwekkend. Ik had wel verwacht dat hij scheef stond, maar niet dat het zo uitgesproken was! Toch wel effe schrikken. En hij valt niet om? Neen, volgens berekeningen en extra maatregelen zou hij het zeker tot 2200 moeten volhouden. Op 'het plein van de wonderen' waar de toren staat zijn trouwens nog andere magnifieke bouwwerken te zien. Architecturale pareltjes zijn het Baptisterium en de kathedraal, boordevol mooie details om te bewonderen. Net buiten het plein ligt een markt, maar ik vermoed dat de prijzen iets hoger ligger dan die op andere markten, dus toch wel opletten.

We zijn voor het middaguur uit de stad en dat is maar best ook, want er zijn al lange files om in het centrum te geraken. Onze volgende bestemming ligt op een uurtje rijden naar het Oosten, Vinci.


 


Leonardo Da .....

De wereldberoemde uitvinder Leonardo kwam uit Vinci. Hij was niet alleen architect, wiskundige, ingenieur, filosoof, natuurkundige, scheikundige en anatomist. In zijn 'vrije tijd' was hij ook schilder, tekenaar, schrijver en componist. In Vinci staat zijn geboortehuis. Dat zijn we niet gaan bezoeken, maar wel het kleine museum dat een aantal kopieën van zijn uitvindingen tentoonstelt. Het museum ligt op wandelafstand verspreidt over een aantal gebouwen. In een ervan kan je tot boven in de toren en daar heb je een mooi uitzicht over heel de omgeving. Het Toscaanse platteland kan niet vervelen.
Geometrie


Lucca

Na een late, maar smakelijke lunch met een glaasje Prosecco erbij (voor mij) duiken we weer in ons Fiat'je (met super goede airconditioning), richting Lucca. Het is een rijke en oude stad. Lucca is volledig ommuurd door brede muren, waar je volledig op rond kan wandelen of fietsen. Het is een behoorlijk grote stad en je kan gemakkelijk heel de dag door de stad wandelen en nog niet alles gezien hebben. Maar, Lucca is ook plat! In tegenstelling tot de meeste andere steden en dorpjes waar we tot nu toe op bezoek zijn geweest in Toscane. Heel wat toeristen huren en fiets, tandem of go-cart en dat maakt het gezellig.

Er is een ambacht markt bezig (sluit tegen de avond) en we botsen via kleine steegjes op een boekenpleintje. Tegen 17u begint iedereen te aperitieven en op vele terrasjes krijg je gratis hapjes bij je drankje. Na een paar terrasjes is het geen probleem een gezellig tafeltje te vinden waar we alle tijd van de wereld krijgen om ons diner met wijn erbij te verwerken. De avondwandeling over de oude wal naar de auto nemen we er graag bij. En zo eindigt onze vakantie onder een mooie sterrenhemel met heldere maan.

 


 Geen opmerkingen:

Een reactie posten