zondag 10 september 2017

Fika

Fika is hier super belangrijk; tijd nemen voor koffie met een gebakje erbij. Kleine bakkerijen zijn er niet. Voor brood en koeken moet je naar de winkel. Je moet wel zorgen dat je er in de supermarkt op tijd bij bent, want op = op. 's Ochtends wordt alles gebakken en in de loop van de dag wordt er niet meer bijgebakken.

Dus als je om 2 u in de namiddag binnenspringt in de Ica Maxi voor een koffiekoek bij je koffie van 3 u, kan het zijn dat je - net als ik - van een kale markt thuiskomt, letterlijk dan.

Hoe triestig is dat? Het zomerweer is al triestig genoeg en nu kan ik mij niet eens meer troosten met een droge koffiekoek. Hetgeen je nog ziet liggen is kaneelbrood (rechts onder) en kaneelbrood met suiker. Zoals al eerder herhaaldelijk geklaagd: creatief zijn ze hier niet op gebied van dessert (of andere voeding).

Wel lekker, en pas ontdekt, is blåbärskrans. Dat is een krans van mals deeg met blauwe bessen en hier en daar vanillecrème in. Ik ben niet de enige die dat graag eet, dus tegen de middag is dat uitverkocht! (ligt normaal links onderaan op de foto).

Zweden is zeker niet funest voor de lijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten