woensdag 4 oktober 2017

Tijgerpistoleekes en Karmelieten

Ons weekje België zit er alweer op. Eigenlijk waren het maar 6 dagen en die zijn voorbij gevlogen.

Maandag

's Avonds aangekomen en na meer dan een uur wachten op de luchthaven op een Hertz huurwagen konden we naar Gent bollen. Om 22u was het daar een happy weerzien met ma, Rudi en Jocelyne. En ook met de Belgische bieren en de Franse wijnen.

Dinsdag

Dagje in de tuin werken, haag snoeien, onkruid uittrekken, gras afrijden. De geleende Volvo camionette vullen en alles afvoeren naar het containerpark. Ook nog naar de apotheker en de Post. Omdat het mooi weer was hebben we onszelf erna getrakteerd op frieten met stoofvlees op een terrasje aan de Watersportbaan.

Woensdag

Werkdag voor Benjamin. Ik moet er ook vroeg uit om met ons ma'tje naar het ziekenhuis te gaan voor de behandeling van haar 2e oog tegen katarakt. Omdat we zo vroeg zijn zitten ze nog op schema in het ziekenhuis. Erna gaan we samen naar de Delhaize voor wat boodschapjes. In de namiddag ga ik naar de Decathlon (eindelijk, daar wacht ik al lang op) waar ik een rijbroek en rijdhandschoenen koop. Die kosten in Zweden een pak meer. 's Avonds komt B ook bij ma, waar we samen een vers gekookt potje wok binnensmikkelen. Want eten smaakt beter in compagnie.

Donderdag

Werkdag voor Benjamin. Voor mij tijd om de ramen te kuisen, de spinnen te lijf te gaan - die gelukkig nog geen tropische proporties hebben - en het terras eens goed met bleekwater te kuisen. 't Ziet er allemaal mooi en fris uit, vooral met de tuin die net proper staat. Allez, we hebben toch een paar dagen om te genieten van het resultaat van ons werk.
Een wandelingetje naar de winkel is ook geen straf omdat het zo'n mooi weer is. Onderweg spring ik op de bots een modern kapsalon binnen in het centrum van Sleidinge. Gelukkig kan ik nog een afspraak maken voor vrijdag!

Vrijdag

Naar de kapper en de schaar erin! Hoog tijd. In Zweden betaal je al snel het dubbel of meer. Dus de kostprijs van mijn vliegticket is al een stuk terugbetaald. In de namiddag heeft B vroeger gedaan met werken en rijden we naar onze B&B in Herselt. Omdat we langs de Antwerpse ring moeten zijn we eventjes onderweg. De verkeersdrukte is er niet op verbeterd in België. Gelukkig ligt onze B&B in het groen en kunnen we daar tot rust komen. En een lekkere pasta op een terrasje doet ook deugd. Ik heb de smaak van bier drinken te pakken - of misschien komt dat omdat we terug in België zijn? Het goede weer zal er ook wel iets mee te maken hebben. Karmeliet is mijn favoriet. Heerlijk om zo'n kelk gouden drank langzaam uit te nippen. Daar kan toch geen colaatje tegenop?

Zaterdag

De dag van onze trailrun van 15k (topografisch eigenlijk 15,9k) in Averbode. Het weer is omgeslagen. Nog steeds 15 graden, maar heel de dag miezerregen. Tijdens het lopen is dat niet erg. Hier en daar moeten we een zandheuvel over en dat bijt in de kuitjes. Maar het is een mooi parcours. Soms heb ik door de paarse heide, stippelpaddestoelen en naaldbomen zelfs het gevoel dat ik in Zweden ben. Eventjes val ik over boomwortels in het gras omdat ik bijna naast het pad moet lopen voor wandelaars (en dat heeft niets te maken met de Karmeliet van de vorige avond). Na 10 km is er een kleine bevoorradingspost, maar ik draag mijn eigen drinken in een rugzakje. Toch neem ik een halve energybar en daar voel ik even later al de impact van. Ik kom door mijn dipje en als ik ook nog eens de ideale haas vind - een vrouw die net het goede tempo loopt - haak ik aan tot een kilometer voor de finish. Ik schrik dat we er ineens zijn. Zonder horloge had ik geen enkel idee van mijn tijd of afstand. Benjamin staat aan de finish op me te wachten. Die is natuurlijk al lang binnen en had zelfs genoeg tijd om zich in de auto te gaan omkleden.
Bemodderd rijden we naar mijn zusje en schoonbroerke in Tienen waar we worden getrakteerd op een warme douche en kraakverse pistoleekes! Mmmmm, dat missen we wel in Zweden, vooral de tijgerpistoleekes! In de namiddag ga ik effe shoppen met mijn zusje en dat doet deugd, dat doen we veel te weinig. Het wordt een gezellige avond met mijn broer, schoonzus en neefjes erbij. Tristan en Rune worden groot en het is plezant met de deugnieten te kunnen spelen. Alweer een geslaagde dag. Voldaan rijden we terug naar Gent.

Zondag

Opstaan! Tijd om onze traditie met onze lieve vrienden Jean en Lea'tje verder te zetten: luxe ontbijt bij Cassis op de Vrijdagmarkt. Altijd super gezellig en omdat we elkaar zo weinig zien weten we altijd goed waarover te babbelen, de tijd vliegt voorbij!

Over de middag nog even naar huis waar de wasmachine volle toeren draait. De valies al maken en hier en daar opruimen. Dan naar de bakker voor een biscuit fruittaartje (hebben we ook niet in Zweden) om bij ma te gaan binnensmikkelen. 's Avonds gaan we met Marnix iets eten en dan zet ik de twee af aan de snookerhal. Ik ga nog even naar huis om wat op te ruimen en even te rusten vooraleer ik ze weer ga ophalen. 23u eindelijk oogjes toe want ik ben zeer moe.

Maandag

5u30 gaat de wekker af, bweik, ik ben echt geen ochtendmens.
6u valies in de koffer, laatste keer rondkijken in huis, afsluiten en weg!
6u30 weeral file....
7u40 aankomst luchthaven, huurauto inleveren, valies inchecken
8u oef, ontbijten in de lounge
9u10 boarden en bye bye België!

Lopen onder de Zweedse vlag in België

Benjamin in actie

Zijn we in Zweden?

Ik loop in het donkerblauw (achterkant, hoe plezant)

Prachtig natuurreservaat

Beloning na de loop

Geen opmerkingen:

Een reactie posten