vrijdag 15 februari 2019

Winterbos

Als 't sneeuwt kan er veel uit de lucht vallen op 1 dag of nacht. Afgelopen 2 weken was het hier een winter wonder land. Gelukkig zijn de Zweden wel wat sneeuw gewend en zijn ze snel aangepast aan de omstandigheden. Grote sneeuwmachines maken de hoofdbanen vrij, kleine bulldozers ruimen de fiets- en voetpaden. Met zout wordt zuinig omgegaan - dat is trouwens niet zo goed voor het milieu. In de plaats worden kiezelsteentjes gestrooid.

Dus heel wat anders dan de nationale paniek die in Belgiƫ ontstaat als er op 1 nacht 15 centimeter sneeuw uit de lucht valt. Het leven gaat gewoon verder, zonder enig oponthoud. Er wordt hier ook gezaagd en gehamerd in de wintermaanden. Bussen blijven rijden, scholen zijn open, vliegtuigen komen en gaan. Dat komt omdat de landingsbanen in Landvetter Gothenburg verwarmd zijn.

Op sommige plaatsen, zoals in het bos, kan de sneeuw zich naar believen nestelen en mijn wandelingen (lopen was onmogelijk) waren dan ook uitstapjes naar een Winters sprookjesland. Heel bijzonder om zo'n metamorfose te zien:

Onze tuin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten