dinsdag 21 mei 2019

Rhodos, de heuvels in

Tsampika beach
Onze tijd in Rhodos is niet alleen besteed aan het bezoeken van historische plaatsen en liggen aan het zwembad. De gym (en dan vooral de kapotte loopbanden) waren een teleurstelling, dus zijn we het buiten gaan zoeken. Op 1,5 km van ons hotel lagen de heuvels van Tsampika, met op 1 van de toppen het 'klooster' van Tsampika (eerder een veredelde kapel). De Griekse vrouwen van Rhodos die niet zwanger kunnen raken gaan er een kaarsje branden om vruchtbaar te worden. Als ze een meisje krijgen geven ze het de naam Tsampika en bij een jongen Tsampiko. De naam betekent 'vonk'.
Anyway, ik heb er zeker geen kaarsje aangestoken, maar het was wel genieten van het uitzicht. In beide richtingen konden we stranden zien liggen.

Op een andere dag hebben we een verschillend bergpadje genomen en zijn we op een nabijgelegen heuvel beland. Met weeral prachtige uitzichten op alle omliggende hotels en baaien. In de heuvels liepen geitjes rond en die hadden het er naar hun zin. Overal groeiden wilde kruiden die heerlijk geurden. En grote paarse bloemen met gigantische stamper en een blad dat eruit zag als een neerhangende sluier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten