woensdag 22 april 2015

Er staat een zebra in de paardenstal...

Eventjes hadden we ons oog op een huis op het eiland Hönö (uitgesproken "Heuneu"). Maar Peter - een collega van B raadde ons dit af voor 2 redenen: De gesloten eilandmentaliteit en elke dag de veerboot moeten nemen met id zomer wegens het toerisme wachttijden tot een half uur.

Ivm die gesloten eilandmentaliteit vertelde hij ons een ervaring van een andere collega die nu een half jaar op het eiland woont. Hij vroeg aan een ‘local’: “Zal mijn zoons zoon als een eilandbewoner beschouwd worden?” (dus 3e generatie oh eiland) De man keek hem aan alsof hij gek was geworden en antwoordde kalm:” Wordt een zebra een paard omdat hij in een paardenstal staat?”
Au, touche....

Maar nieuwsgierig als we zijn wilden we toch eens gaan kijken naar al die mooie paardenstallen op de eilandengroep öckerö, Hönö, Fotö (uitgesproken als Eukereu, Heuneu en Foteu). Vanop het 'vasteland' moet je een overzet nemen naar öckerö en van daaruit kan je via bruggen naar de andere eilandjes.


Via een super intelligent systeem wordt de overzet gevuld - trucks, bussen en ander groot gevaarte moeten op de middelste strook staan en rijden als laatste van de boot. Personenwagens staan links en rechts en rijden per 2 vakken op en af, waardoor dus veel tijd wordt uitgespaard. Tijdens de rit van een 10 tal minuten stappen we uit en genieten van de omgeving - het zonnetje schijnt, maar er staat toch nog een koude wind. Heerlijk om op zee te zijn en de uitzichten zijn weeral prachtig. Het is moeilijk hier lelijke foto's te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten