zaterdag 18 april 2015

Pre trip - deel 1

De pre-trip zit erop. Best wel vermoeiend en intens. Veel nieuwe indrukken en belangrijke beslissingen te nemen.
Ons schema in een notendop:

Maandag: na het werk B opgehaald en naar de luchthaven. Vlucht om 20u40. Aankomst 22u30. In hotel rond half 12 en half uur moeten aanschuiven om in te checken. De baliemedewerker laat zich alvast niet opjagen - we zijn dan ook in Zweden. Na een late douche crashen we in bed.

Dinsdag: B moet er om 6 al uit voor een ochtendvergadering in Volvo. Om 9u30 is hij terug ih hotel. In de voormiddag worden we opgehaald door Anki (Ann Christine) van Human Entrance, de firma die ons begeleid tijdens het "integratieproces". Op haar kantoor krijgen we een briefing en planning vd komende dagen. Om half 1 zit de briefing erop. Ik kijk al uit naar een lunch maar we krijgen de mededeling dat we kunnen gaan. In de namiddag zijn we 'vrij' om op ons eentje te gaan en staan waar we willen. Okey.... Door de gietende regen (geen paraplu) zoeken we onze weg terug naar het hotel. Gelukkig moeten we Norstan door. Het grootste shoppingcenter van Goteburg. Dus droog en met cafés en restaurants. We vinden er eentje die 40 jaar bestaat en kunnen een lunch aan 40kr krijgen. Softdrink en koffie inbegrepen. Ik ondervind al snel dat Zweedse porties klein zijn in vergelijking met de Belgische. Maar de gebakken aardappeltjes, de 2 sneetjes gebraad en het kwakje Provençaalse saus smaken wel heel lekker.
Om half 4 moeten we bij de Handelsbanken zijn. Zeg maar de Zweedse versie van KBC maar dan efficiënter en veel persoonlijker. Naast Volvo is er een vesting en dat is super handig. De bankbediende Josefina is  heel vriendelijk en typisch Zweeds. We worden te woord gestaan in een apart kantoortje en krijgen koffie en (lekkere) koekjes. Ik krijg het 'deja-vu China gevoel' wanneer blijkt dat ze niet weet hoe haar laptop in het dokkingstation te bevestigen. Maar op dat incidentje na is ze heel efficiënt en to-the-point. B kan veel documenten tekenen en voor sommige moeten we wachten tot we na verhuis ingeschreven zijn in het Zweedse register. Erna moet B nog naar een meeting op Volvo (naast de bank). Dus wacht ik 1,5u id auto - gelukkig bestaat er zoiets als een i-pad.
We passeren nog snel langs het hotel om ons op te frissen en rijden dan door naar de koninkrijkszaal van Jehovah's getuigen voor een eerste vergadering! Gelukkig is er een Engelse gemeente. We worden super vriendelijk onthaald, we hadden ook niet anders verwacht van onze Zweeds mede-getuigen. Weer voelen we hoe speciaal het is deel uit te maken van zo'n unieke organisatie. We hebben echt overal familie. We kennen elkaar nog niet maar toch voelt het vertrouwd aan omdat we dezelfde normen en waarden hebben. De gemeente bestaat uit een mix van nationaliteiten wat het boeiend maakt. En van alle leeftijden, bejaard en veel jonge gezinnen en kinderen. We maken vele nieuwe vrienden en op 1 avond hebben we een heel sociaal netwerk (who needs facebook?)
Na de vergadering gaan we nog iets eten op Järntorget - een plein met bekende fontein ad overkant van de straat. We nemen allebei pasta en het smaakt ons geweldig goed. Het valt me op hoe rustig het is. Mensen zitten relaxed aan hun tafeltje met hun vrienden te babbelen - minding their own business, niemand heeft teveel op of is luidruchtig. Een heel ander sfeertje dan bij ons op café na 10u. Hier kan ik wel aan wennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten