woensdag 28 oktober 2015

De Voerstreek

Afgelopen weekend verbleven we in de Voerstreek. Een verborgen stukje Limburgs Vlaanderen dat als een appendix aan de provincie bengelt (het rode aanhangseltje rechts onderaan de rest van Limburg) . Om ernaartoe te rijden ga je een paar keer over de taalgrens: Vlaanderen, Wallonië en dan weer Vlaanderen. En het ligt als een koppig eiland tussen Nederland en Luik.
Maar een aangename verrassing en wel om twee redenen.

B&B Hof Van Vervoering
2 nachtjes in een B&B in eigen land is super leuk! We houden sowieso van de Limburgse gezelligheid en vriendelijkheid. Onze kamer lag op de bovenste verdieping van een gerenoveerd posthuis. Veerle is nu 3,5 jaar uitbaatster van de B&B en sinds de jaren 1600 de vierde eigenaar. Het gebouw is lang eigendom van de gemeente geweest en daarna jarenlang van dezelfde familie. En oase van rust en een royaal ontbijt waar we ons 2 keer aan te goed hebben gedaan. Vers fruitsap en smoothie, broodjes, croissants, vers fruit, kazen, nootjes, beleg, confituren, en zo kunnen we nog wel even doorgaan .....


http://www.hofvanvervoering.be/

The Beartrail
De eigenlijke reden waarom we in  de Voerstreek waren was om op zaterdag mee te doen aan een trailjogging. B 39 km ik een bescheiden 15 km. De bemodderde, bezweette details zijn voor morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten