maandag 15 februari 2016

Friends!

We hebben hier al heel veel nieuwe vrienden gemaakt! Mensen van over heel de wereld met elk hun eigen unieke rugzak aan ervaringen en achtergronden. Het is zo verruimend om andere culturen en ideeën te leren kennen. En dat allemaal dankzij ons gemeenschappelijk geloof. Het verbind ons op een unieke manier. We vertrouwen elkaar en het is alsof we elkaar al jaren kennen. Dat komt omdat we dezelfde waarden en normen hebben. Wanneer je een nieuwe geloofsgenoot ontmoet ken je hem/haar eigenlijk al half.
Zaterdagavond hadden we een groepje vrienden te eten. Ik stel ze ook aan jullie voor. Van boven naar onder en van links naar rechts:

Enver (van Kosovo) & Nicoletta (Italië): een super lief en warm koppel. Enver heeft een talent voor talen en heeft al overal gewoond. Een echt vaderfiguur. Nicoletta spreekt geen Engels maar ze is enorm warm en hartelijk en constant in de weer om te helpen. Binnenkort verhuizen ze naar Zwitserland en we zijn al uitgenodigd om hen te gaan bezoeken.
Tina & Benjamin (België): you know them!
Sharon (Italië); 24 jaar en woont 3 jaar in Gotenborg.  Mega temperamentvol maar een hart van goud. Ze geeft mij altijd super stevige knuffels en heeft een passie voor lekker eten. Houdt van reizen en gaat binnenkort voor een paar maanden naar Ijsland.
Paul (Engeland) & Jenny (Finland); beiden actief in het constructie(bouw)team van Jehovah's getuigen. O.a. al meegewerkt aan projecten in Afrika. Ze houden van trektochten in Noorwegen en er zijn plannen om met hen een tocht te gaan maken!
Mulu (Ethiopië): Al heel wat meegemaakt in haar leven. Heel gastvrij en een goede kok. Heeft haar eigen tuintje met plantjes en kruiden uit Afrika.

En ik ben in de bloemetjes gezet door mijn gasten!

Tulpen van Jenny & Paul
Rozen van Mulu
Van Enver en Nicoletta hebben we een gigantische doos Belgische chocolade zeevruchten gekregen. Sharon had een mand Italiaanse specialiteiten meegebracht. Ik ben blij met de extra energie om de winterdagen door te komen!
Maar bovenal hebben we onze emotionele batterijtjes goed kunnen opladen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten