vrijdag 6 mei 2016

Marabou chocolade 100 jaar! (1916-2016)

Er was eens ....
een Noorse koloniale handelaar die Johan Throne Holst heette. Aan het einde van de jaren 1800 kocht hij de Freia chocoladefabriek in Christiania (Noorwegen) voor 9000 kronor en paste die aan naar een meer moderne werkplaats. Al gauw werd deze de grootste producent in Noorwegen. In 1916 richtte hij de dochteronderneming "Marabou" op - de naam kwam van de ooievaar op de verpakking. Deze fabriek lag in  Sundbyberg net buiten Stockholm (Zweden), en voerde de chocoladeproductie op in 1919 - een nieuw tijdperk was geboren!
De tijd dat chocolade een luxeproduct was is gelukkig al lang gepasseerd. Door het bandwerk in de fabriek kon de prijs in de jaren '30 zakken.

Henning Throne Holst, zoon van de stichter Johan, was fabrieksdirecteur van 1918 – 1947. In die periode bracht Marabou innoverende producten op de markt, die we vandaag de dag nog kennen, zoals: Jap, Non Stop, Daim en Twist.

Marabou maakt deel uit van de Mondelēz multinaltional, dat het grootste chocoladebedrijf ter wereld is.  Naast de Scandinavische merken Marabou en Freia is Mondelēz  ook eigenaar van Milka, Cadbury, Toblerone, Côte d’Or en Suchard.
Deze variant is super lekker!!
http://www.marabou.se/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten