dinsdag 2 augustus 2016

Dag 9: Moeilijk uit te spreken plaatsnamen

Örnsköldsvik


Voor 9u zijn we alweer on the road, we zijn echte zigeuners aan het worden, behalve dat we met een Volvo rijden en niet met een Mercedes.

We willen een paar dingen zien in Örnsköldsvik die we de avond ervoor hebben opgemerkt toen we erdoor reden. De eerste stopplaats is een super tof appartementsgebouw. Net een stapel legoblokken. Wel bijzonder deze architectuur te zien op deze locatie. Je kan Örnsköldsvik moeilijk vergelijken met Londen of Parijs. Om te beginnen is het al veel moeilijker uit te spreken.

Tweede locatie is een gigantisch gebouw met als opschrift 'Fjällraven center', maar dat blijkt bij nadere inspectie een ijshockeystadium te zijn. Dus geen Fjällraven outlet koopjes vandaag.

Högakustenbron


Onderweg rijden we over de tweede hoogste brug van Zweden. Wikipedia heeft er het volgende over te vertellen:
De Hoge Kustbrug is gebouwd van 1993 tot 1997 en werd officieel geopend op 1 december 1997. Onder de brug kunnen schepen varen van 40 meter hoog. De brug is 1867 meter lang, 17,8 meter breed en 186 meter hoog. De brug is gemaakt van staal en beton en is het tweede hoogste bouwwerk van Zweden. De maximale overspanning van 1210 meter is bijna gelijk aan de Golden Gate Bridge (1280 m) en de veertiende langste ter wereld (anno december 2013). Over de brug lopen vier rijstroken. De maximale snelheid op de brug bedraagt 110 km/u. Bij het noordelijke einde van de brug zijn een picknickplaats, hotels en restaurants.
En aan die picknickplaats stoppen we en genieten met een beker koffie erbij van het uitzicht. Zeg nu zelf, toch wel een mooi landschap.


Hudiksvall


Na onze koffiepauze gaat het verder richting Hudiksvall. Ook een aanrader. Vooral Sundskanalen is prachtig. Het zijn oude werfgebouwen gelegen rond een kanaal. Er zijn een paar leuke winkeltjes en een heerlijk ijssalon. 

 


We nemen afscheid van de Oostkust en rijden nu naar het binnenland, richting Dalarna. Voor de zoveelste keer verdiepen we ons in ons campingboek en kiezen er eentje uit op basis van locatie. Ik citeer: One of Dalarna's most beautiful spots by lake Siljan in a de-stressing environment, child friendly beach. Klikt veelbelovend. Allen daar heen.

Camping Moralife Åmåsängsgården

Hoeveel puntjes en bolletjes kan je in een naam hebben? Åmåsängsgården heeft er behoorlijk wat, dus dan zal het wel in orde zijn zeker? We betalen 275 kronen, het meeste tot nu toe, voor een plaatsje op een miezerig strookje gras tussen de minigolf en een parkeerstrook voor campers. En waar is dat meer? Daarvoor moeten we nog een eindje wandelen. Ik voel me behoorlijk 'in de zak gezet' en wil ons geld gaan terugvragen en naar een andere camping gaan. Benjamin stelt voor de tent toch op te zetten en met de auto tot aan de parking van het meer te rijden. En zo gezegd, zo gedaan. We laden al ons kookgerief in 1 doos en beginnen aan de wandeling van de auto naar een bankje aan het meer. Al gauw is het duidelijk dat de weide eigenlijk 1 groot hondentoilet is. Is dit het child friendly beach?
Gelukkig hebben we onze wijnbox van de Systembolaget nog....Van Gullviks havsbad camping naar Camping Moralife Åmåsängsgården: 461 km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten