woensdag 4 juli 2018

Mallorca dag 1 tot 5

De Mallorcanen zijn een speciaal volkje, een beetje stuurs en niet echt hartelijk. Ze doen me een beetje aan de Kroaten denken. Voor de gastvrijheid moet je niet naar daar gaan. Van alle keren dat we in een winkeltje binnengingen kregen we geen 1 keer een groet van de shopbediende. Op den duur voel je je dan een onwelkome indringer. Dus veel shopping is er niet gedaan deze keer. Op kruiden, kaas en een grote pot honing met honingraad na.

Gelukkig compenseert de prachtige natuur ruimschoots. Omdat we een huurauto hadden konden we het eiland redelijk goed verkennen. Heel groot is het niet, maar je zit toch snel een uur in de auto om ergens te geraken omdat er maar een paar autostrades zijn. Vooral dorpjes in het Tramuntana gebergte verkennen kostte ons veel tijd. Dat komt door al de haarspeldbochten en omdat we niet bekend waren met de wegen wilden we niet echt de James Bond held uithangen.

Ons eerste hotel lag in Peguera. Een heel tof kustdorp met massa's restaurantjes en winkeltjes. Daar zijn we 5 dagen gebleven en hebben van daaruit uitstappen gemaakt naar Sant Elm, Portals Vells, Magalluf en de bergdorpen Valldemossa, Deia, Soller en Port de Soller, Fornalutx en Cala La Calobra.

Peguera
Portals Vells
Sant Elm
Calla La Calobra
Verfrissing in Cala La Calobra

Geen opmerkingen:

Een reactie posten