vrijdag 13 juli 2018

Mallorca dag 6 tot 10 deel 2

Drach

Bij temperaturen van rond de 30 graden kan het nooit kwaad even verkoeling op te zoeken. Dat kan je doen in het zwembad, in de zee, of... in een ondergrondse grot. In eerste instantie waren we er niet voor te vinden. We hebben al een paar keer grotten bezocht tijdens vakanties in Oostenrijk en Guilin (China), en zien Stalagtieten en Stalagmieten er niet overal hetzelfde uit? Toch kregen we in het hotel de aanrader eens naar Drach te gaan en aan de foto's te zien die ik op internet vond leken de grotten zeker de moeite waard. Als top op de kers kan je naar live klassieke muziek luisteren die op het ondergrondse meer word gespeeld.

En inderdaad, het stelde niet teleur. Prachtige verlichting, zeer comfortabele temperatuur, goed onderhouden en veilige wandelpaden. Na een paar honderd meter wandelen kwamen we aan een open, hellende ruimte vol met zitbankjes die uitkeken op water. 4 muzikanten zaten in een grote roeiboot die door 2 kleinere bootjes werden begeleid en speelden viool en piano. Heel speciaal wel omdat de akoestiek in de grot en op het water zo feeƫriek was.

Porto Cristo

Na ons ondergronds avontuur was het tijd een terrasje op te zoeken in het nabijgelegen havendorp Porto Cristo. Na een beetje wandelen langs het haventje en het strand vonden we een ideale locatie waar we pizza's en verfrissend bier gemakkelijk naar binnen speelden. Kan ook moeilijk anders met zo'n uitzicht:


En dit zijn een paar foto's van de grotten:
Trapjes naar beneden


Onder in de grot overal helder water

De rotsen lijken wel bomen, of broccoli

Ondergrondse meer met rots in vorm van haaievin

'Kiekeboe'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten