maandag 19 maart 2018

Meneer Wolverine

Vorige week zag ik een Wolverine! En dan bedoel ik niet Jack Hughman uit de X-men film. 'Wolverine' is trouwens Engels voor Veelvraat - een niet al te flatterende naam voor het dier. Maar de naam heeft niets met zijn eetgedrag te maken. Het is een verbastering van het Noorse fjeldfross; 'bergkater' (fjell 'berg' en fross 'mannetjeskat').

Het was op een avond rond kwart voor 12. Benjamin was in China voor het werk en ik kon (weeral) niet slapen dus was ik opnieuw opgestaan om de was te doen (want wat doe je anders op dat uur van de nacht?). Daarvoor doe ik de lichten niet aan omdat het klaar genoeg is door de straatverlichting. Door het keukenraam zag ik op straat door de haag het hoofd van een dier. Eerst dacht ik nog aan Meneer Vos. Maar het zag er anders uit en ik kon het niet meteen plaatsen. Toen kwam het diertje in beweging - veel lomer dan een vos, eerder waggelend. Zijn lijf was dikker en hariger en zijn staart was korter en dikker. En zijn pootjes korter. Met een vecht met grote vlekken. De harige, dikkere nonkel van meneer Vos.

Blijkbaar hebben ze een redelijk groot territorium - vooral de mannetjes dan. Meer info kan je vinden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Veelvraat_(zoogdier)

https://www.dailyscandinavian.com/scandinavian-wildlife/

1 opmerking:

  1. Ek sal enigeen wat op soek is na 'n sakelening aanbeveel aan mnr. Benjamin wat my gehelp het met die lening van vier miljoen dollar om my besigheid te begin, en dit was vinnig. By die verkryging van 'n lening was dit verbasend hoe maklik hulle was om mee te werk. Die proses was vinnig en beveilig. Dit was beslis 'n positiewe ervaring. Vermy swendelaars hier en kontak mnr benjamin On. Lfdsloans@outlook.com. WhatsApp ... + 19893943740. as u op soek is na 'n sakelening.

    BeantwoordenVerwijderen