vrijdag 17 juli 2015

Apelviken

Woensdagnamiddag was het goed weer en zijn we na de Zweedse les in de auto gesprongen en naar het Zuiden gereden. Als je de kust blijft volgen sta je na 1 uur en 10 minuten rijden in Apelviken, een surf- en kiteparadijs. Zou je niet direct verwachten zo dichtbij, maar het is de beste surfplek aan de Zweedse Westkust. Ideaal voor B om zijn oude surfpassie weer nieuw leven in te blazen. Ik mocht surfbabe van de dag spelen. Wat eigenlijk codetaal is voor op het strand zitten en zand in je ogen en oren laten blazen. Neen, grapje.

Apelviken heeft een prachtig strand. Breed, met mooie duinen. Het zand is wit en fijn en voelt zacht aan. Natuurlijk is er wind, want dat heb je nodig om te surfen en kiten. Tegen alle verwachtingen in was er niet zoveel volk. Genoeg om het gezellig te maken, maar niet als Oostende of Knokke in de zomer. Naar Zweedse gewoonte was er niet zoveel horeca aanwezig en geen enkel winkeltje. Aan het surferscentrum was een leuk restaurant en outdoor lounge, de 'Surf saloon'. En verderop een grillrestaurant (dat is voor de volgende keer).

B heeft zich goed geamuseerd, maar was na een uurtje total loss. De wind kwam vanuit de zee en de golven waren hoog. Daarbij kwam ook nog dat het een hele afstand ondiep water was, dus hij moest al behoorlijk ver gaan om niet met zijn vin in het zand te zakken. Maar zeker voor herhaling vatbaar zegt hij. Hij heeft alvast een eerste stempel op zijn beurtenkaart; 5 + 1 gratis. Na een douche hebben we ons laten vallen op een stoel op het terras, met mooi zicht op de zee. Door de zon leek het water wel van zilver.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten