zondag 19 juli 2015

Vliegende worstjes

Bij een nieuw land horen nieuwe gerechten. De taartjes, wafels en kaneelbroodjes hebben we al uitgebreid en meermaals gehad, vandaag iets hartigs op het menu. En daarvoor moeten we naar een snackbar met de ietwat vreemde naam "de vliegende worst". Waarom de worst 'vliegt' snap ik niet echt en het zal me worst wezen. (haha, de humor is van hoog niveau vandaag)

Pas op, het gaat hier niet om een ordinaire worstkraam maar om een zeer gewaardeerde keten van algemeen gekend niveau. Ze hebben zowaar een website! Dus dan moet het wel goed zijn zeker?
http://www.flygandekorven.se/

Anyway, in eerste instantie was ik niet zo'n grote fan van de "halv special". Iets dat 'half speciaal' is kan toch niet goed zijn? But, what's in a name... Als je de omschrijving hoort van het gerecht in kwestie komt het water ook niet echt in de mond: een hotdog- of braadworst met mosterd of ketchup (of beiden voor de durvers) tussen een broodje met daarop een berg (echt Himalaya gigantisch) puree en daarop dan weer een kwak augurkenmoes met of zonder mayonaise, om zeker te zijn dat je er zeker niet zonder kledingvlekken vanaf geraakt.

Toegegeven, het klinkt niet goed en het ziet er ook alles behalve smakelijk uit. (Het zier er eerder uit alsof het al eens gegeten is geweest.) Maar ... het is wel lekker. De combinatie heeft wel iets. Brood samen met puree eten is ongewoon als Vlaming. Maar wie niet waagt niet wint. De Zweedse puree is de beste die ik ooit al gegeten heb. Super smeuïg, redelijk zout, maar smelt in de mond.

Per slot van rekening is het ook maar een snack, en zeker gezonder dan een hamburger of kebab. Maar natuurlijk is een pak frietjes nog altijd lekkerder - ik ben nog altijd een Vlaamse hé!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten