maandag 21 maart 2016

Oslo

En het is weer maandag! Aan mooie weekends komt altijd een einde.
Dus, Oslo. Ons hotel was fan-tas-tisch. Het is gelegen op de Holmenkollen heuvel, een eindje ten noorden van Oslo en via een aantal haarspeldbochten te bereiken. We kregen een upgrade waardoor we een kamer hadden met zicht op Oslo en de fjorden, zowel prachtig overdag als 's nachts wanneer al de lichtjes aangingen. Toch wel een van de mooiste zichten die we ooit op hotel hadden. Een aanrader voor wie een romantisch weekend wil doorbrengen.

A room with a view
Rond 17u zaterdag waren we in ons hotel, dus hadden we nog even tijd voor een wandelingetje. Op 200 meter van het hotel ligt de Olympische ski schans van Holmenkollen. En dat is een behoorlijk indrukwekkende constructie. Het record op die baan is 141 meter. We hebben niet geprobeerd het na te doen, maar zo'n piste in het echt zien is nog wel iets anders dan op tv. Als je last hebt van hoogtevrees moet je niet gaan kijken. En je moet ook een beetje fit zijn want de trappen (ook zitplaatsen) zijn behoorlijk hoog (en er zijn er veel) en het is niet aan te raden een struikeling te maken.
Er wordt op Holmenkollen geskied sinds 1890. In de loop van de tijd is de piste 19 keer herbouwd. De laatste aanpassing gebeurde tussen 2008-2010. Toen werd de vorige schans volledig afgebroken en vervangen door de versie die er nu staat. De architect is de Brusselse Julien De Smedt.
Het hotel heeft ook een sauna en zwembad. We hadden onze zwembroek niet mee maar die hadden we niet nodig voor de sauna (apart voor mannen en vrouwen). Spijtig genoeg hing er geen klokje of zandlopertje in de sauna waardoor ik er wat te lang ben ingebleven en bijna van mezelf ging onder de douche achteraf. Een paar liters water en een goed buffetdiner later voelde ik me al heel wat beter. En na de lange dag en vele nieuwe indrukken voelde het bed wel heel goed aan. Zzzzzzz


Oslo's fjorden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten