zaterdag 4 augustus 2018

De zes vergeten reuzen van Kopenhagen

Tijdens de rit naar huis van België naar Zweden van vorig weekend hebben we ruimschoots de tijd genomen om de ruim 1400 km af te leggen. Twee dagen, 1 overnachting in Duitsland en een paar bezichtigingen onderweg. Kopenhagen heeft in het zuiden een mooie archipel en ook de natuur in het Westen is de moeite waard.

Thomas Dambo

Om meer toeristen naar de natuur buiten Kopenhagen te lokken heeft de artiest Thomas Dambo uit gerecycleerd hout 6 vriendelijke reuzen gebouwd en 'verstopt' in de bossen en heide van 6 minder bekende gemeenten. Ze zijn heel kindvriendelijk gemaakt en nodigen uit om erop te klimmen en erin te kruipen. Zelfs als volwassene kan je moeilijk weerstaan aan hun charme.

Zoektocht met kaart

Wij hadden slechts tijd om eentje te bezoeken, maar als je genoeg tijd hebt kan je aan de hand van een kaart op zoek gaan naar de 6 (je hebt wel een auto nodig). Wij hadden de GPS. De zes zijn: Teddy Friendly, Oscar Under the Bridge, Sleeping Louis, Little Tilde, Thomas on the Mountain en Hill Top Trine.
KAART om de Verborgen Reuzen te vinden

Hill Top Trine

De laatste reuzin hebben we bezocht omdat ze het dichtste bij de autosnelweg lag en Trine was geen trien, ze was vriendelijk en droeg Benjamin zelfs op handen.

Gelukkig propere voeten


Meer info:
http://thomasdambo.com/works/forgotten-giants/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten