dinsdag 7 augustus 2018

Dragør

Als je ooit in de buurt van Kopenhagen bent maar de drukte van de grote stad wilt vermijden en toch de Deense maritieme gezelligheid wilt ervaren dan is het dorp Dragør een goed idee. Het ligt maar 6 kilometer van de route van de snelweg E20 af, dus veel tijd verlies je niet op doorreis. 

Oude stadsgedeelte


Dragør is niet zo groot. Het oude stadsgedeelte met kleine gele huisjes en tjokvol charmante kleine details zijn een paradijs voor de (amateur)fotograaf. We hadden geluk met het weer. En ook de stokrozen en andere planten en bloemen lieten zich van hun beste kant zien.
Er zijn een klein aantal winkels en restaurants aan de rand (noorden) van deze wijk. En een lekker ijssalon waar vooral de softijsjes een royaal formaat hebben.

Haven


Een ander typisch deel van het dorp is de haven. Hier zijn een paar restaurants met terrassen gevestigd. Bestellen doe je aan de toog, waarna je een nummertje krijgt en een tafeltje mag kiezen. Veel keuze is er niet: zalm, haring of gepaneerde vis die je het beste aanvult met een - hoe kan het ook anders - frisse Carlsberg. Wij moesten nog allebei rijden, dus hebben we het bij water en cola gehouden, maar de räkorbroodjes waren overheerlijk en verfrissend.

Öresundsbrug

Vanuit Dragør heb je trouwens ook een uitstekend zicht op de Öresundsbron die toch wel een behoorlijk knap bouwwerk is. De brug/tunnelcombinatie legt een verbinding tussen Kopenhagen (Denemarken) en Malmö (derde grootste stad van Zweden). Voor een enkele overtocht betaal je bijna 60 euro. De tunnel aan de Deense kant is 4 kilometer lang en de brug aan de Zweedse kant 8. Op het hoogste bind zweeft de brug 57 meter boven het water. De hoogste pyloon is 204 meter en daar kan je niet naast kijken. Je herkent ze van ver. 

Volop te doen dus rond Kopenhagen! Meer verkennen volgt ongetwijfeld bij onze volgende doorreis. Wanneer die is valt nog af te wachten!
Carlsberg glas, maar er zit water in ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten