Het was me al opgevallen dat er een 'taart-outlet' in de buurt was. Ik kon me er niet echt een voorstelling bij maken. Tot een lokale vriendin me vorige week vertelde dat het Almondy taarten zijn. Almondy is een (bekende) Zweedse taartfabriek. Ze zijn sinds 1982 begonnen met het maken van glutenvrije taarten. Ondertussen is hun smaken-assortiment behoorlijk uitgebreid (Daim, Toblerone, cheesecake, lemon, aardbeimousse, chocolademousse, amandelen...).
Elke dag maken ze 75.000 taarten en daarvan wordt 85% geƫxporteerd naar andere landen. Af en toe zitten er 'defautjes' tussen en die worden dan verkocht in de taart-outlet, op 5 km van onze deur. In het kader van onze integratie vonden we het nodig eens een kijkje te nemen in de winkel en een paar smaken mee naar huis te nemen om uit te proberen. De taarten zijn bevroren, dus je moet ze even de tijd geven om op kamertemperatuur te komen. En een klein stukje is meer dan genoeg, want het is behoorlijk 'compacte' taart. Maar de amandelsmaak is alvast lekker. Nu nog al de andere uittesten.... Integratie kan lastig zijn.
(ps, je kan ze ook vinden bij Albert Heijn)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten