dinsdag 25 augustus 2015

Volvo Museum - deel 2

Deel 2 van de toer door het Volvo museum.
Gelukkig hadden we een zeer enthousiaste Zweedse gids die alles met handen en voeten uitlegde waardoor we toch hier en daar begrepen waarover het ging. En de Engelse informatiepanelen verspreid over het museum hielpen ook natuurlijk.

http://www.volvomuseum.com/

Als je een vrouw bent staat een bezoek aan een automuseum misschien niet zo hoog op je verlanglijstje. Maar het is best eens leuk een paar uurtjes in het Volvo museum door te brengen. En als je houdt van vintage ben je helemaal aan het goede adres. Er staan voor fortuinen aan oldtimers, te beginnen met een van de eerste modellen uit 1927. De kwaliteit en afwerking zijn indrukwekkend. Je ziet dat er veel vakmanschap aan te pas is gekomen. Houten wielspaken - waar vindt je die nog de dag van vandaag?



Ook het Volvo logo is over de loop van de jaren veranderd. Het logo dat nu gebruikt wordt is het symbool voor ijzer. Ik heb altijd gedacht dat het een symbool voor mannelijkheid was - pijl die omhoog wijst. En dat is ook juist. Want het symbool voor mannelijkheid en ijzer is hetzelfde. Het symbool voor vrouwelijkheid, kruis naar beneden, is ook het symbool voor koper.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten