woensdag 12 augustus 2015

Blauwe bessen crumble taart

Een no nonsense gerecht en super snel klaar. That's the way we like it!
Van het origineel recept heb ik altijd een beetje minder suiker genomen. Achteraf kan je er poedersuiker over strooien en slagroom en/of ijs bij serveren.


2 dl Griekse yoghurt
240 zelfrijzende bloem
90 gr suiker
100 ml olijfolie
4 eieren
350 gr blauwe bessen*

Voor de crumle:
100 gr bloem
50 gr boter
40 gr suiker
4 eetlepels amandelschaafsel


Eerst de crumble maken: 
de suiker en de bloem door elkaar mengen. Boter in kleine stukjes snijden en met de handen goed mengen tot er kleine klontertjes ontstaan. Amandelschaafsel mengen. Wegzetten in de frigo.

Taartbeslag:
Oven op 170 graden verwarmen. Het eiwit opkloppen. Eigeel toevoegen. Suiker, olie en yoghurt toevoegen. Bloem zeven en erbij doen.
Deeg in ingevette vorm of silicone vorm doen. Bessen erover. Crumble erover, en hup in de oven voor een uurtje. Je kan het fruit naar believen aanpassen.

* Zelfgeplukte bessen by the way. Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik had nog nooit van mijn leven een taart of cake gemaakt met zelfgeplukt fruit. Aangezien onze tuin en het bos rond ons letterlijk overwoekerd zijn door kleine bosbessenstruikjes, zou het echt zonde zijn de kleine blauwe besjes verloren te laten gaan. Al bij al toch nog een tijdrovend werkje om 350 gram te verzamelen. Je moet jezelf in allerlei bochten wringen, constant hurken, uitstekende takken ontwijken, af en toe een spagaat maken of half op een rots klimmen, want de beste en dikste besjes groeien natuurlijk altijd op de moeilijkste plaatsjes.

Recept terug te vinden op:

Smakelijk!

Ps Volgende maand zijn de frambozenstruiken rijp ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten