woensdag 19 augustus 2015

Volvo Museum - deel 1

Veel goede ideeën zijn tot stand gekomen tijdens een babbel aan de toog met een frisse pint bier erbij. Bij Volvo is dat niet anders. In 1924 hadden 2 slimme kerels - Assar Gabrielsson en Gustaf Larson het idee om Zweedse auto's te maken. Ze hadden beiden voor SKF gewerkt - een fabrikant van oa kogellagers. SKF bestaat nog steeds en is tot op de dag van vandaag leverancier bij Volvo.

In het begin heeft SKF zowel financieel als functioneel bijgedragen. De naam Volvo, komt van het Latijn en betekend "ik rol". Initieel (1915) had SKF een patent op deze naam. Wegens het rollen van de kogellagers was de naam goed gekozen, maar het was ook wel passend voor een naam als automerk. Dus mochten Assar en Gustaf deze naam overnemen.


In 1927 "rolde" de eerste auto van de fabriekslijn. De locatie was toen al Gothenburg, Hisingen.Volvo doet veel meer dan enkel auto's maken. Sinds 1927 is Volvo uitgegroeid van een kleine lokale industrie tot een van 's werelds grootste producenten van zware trucks, bussen, grondverzetmachines, scheeps- en industriemotoren en onderdelen voor vliegtuigmotoren.

Volvo heeft meer dan 100.000 werknemers over heel de wereld, productie in 19 landen en verkoop in meer dan 180 landen.

http://www.volvogroup.com


SKF kogellager met de naam VOLVO


Gemaakt uit legoblokje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten