maandag 14 december 2015

Adele en Joe

Zweden levert regelmatig toppers van muziekgroepen; Abba, Roxette, The Cardigans, Robyn, Ace of Base. Ook meer recente artiesten zoals Darin en Eurovisiesong 2015 winnaar Måns Zelmerlöw.
En toch zijn de Zweedse radiozenders zoals Rix, Rix Megapol, NRJ en Bandit saai en voorspelbaar. Er is ook niet echt veel verschil tussen. Terwijl de zenders in België toch wel ieder hun eigen karakter hebben. Radio 1 en 2 zijn voor de rijpere luisteraar, Klara voor klassieke muziek, Studio Brussel voor de wakkere medemens. Q music en MNM zijn de hippere jongere zenders, B en ik luisteren graag naar Joe. Hedendaagse muziek en hits uit de 80', 90', 00'

Op de Zweedse radio worden huidige hits opnieuw en opnieuw en opnieuw gedraaid. We luisteren alleen naar de radio wanneer we in de auto zitten en het zijn steeds dezelfde liedjes die terugkomen. Alsof een repertoire van 30 liedjes heel de dag wordt gespeeld. Momenteel is 'Hello" van Adele mega populair. Wat is er mis met liedjes van 10, 20 en 30 jaar geleden?

Vorige week waren we 5 dagen in België en hebben we genoten van de radio. Mijn wederhelft heeft een app op mijn telefoon geïnstalleerd en ik kan nu naar al de grote Belgische radiozenders luisteren. Wat een verademing. 
Hello Joe, Goodbye Adele.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten