donderdag 3 december 2015

De zelfmoordbruggen

De Älvsborgbrug 
Er zijn twee grote bruggen die Hisingen met Goteburg verbinden, de Älvsborgbrug en de Götaälvbrug. Wij nemen meestal de eerste om naar het centrum te gaan. Toen we Dinsdagavond rond half 10 naar huis reden waren er 2 politiewagens die ons op de ring inhaalden. Maar toen we op de brug kwamen stonden ze ineens zo goed als stil, wat zeer gevaarlijk was en voor staartaanrijdingen kon zorgen. 

We vroegen ons af wat daar de bedoeling van kon zijn. Tot Benjamin zei: 'er is misschien iemand die van de brug wil springen'. Op dat moment zagen we aan de overkant van de brug ook politiewagens en een ambulance staan. We weten niet of er iemand gesprongen is of van plan was dat te doen en hopelijk op tijd tegengehouden is.

Het is de periode van het jaar met een piek in zelfmoorden. Het is de donkerste maand en met al die opgedrongen en geforceerde festiviteiten en gezelligheid voelen sommige mensen zich extra eenzaam. Van beide bruggen springen jaarlijks een aantal mensen. Zeer akelig om daar rechtstreeks mee geconfronteerd te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten