dinsdag 15 mei 2018

Skip spring!

We hebben de lente overgeslagen en zijn hier in de zomer terecht gekomen! Al een week heerlijk terrasjesweer. Alle dagen kunnen we buiten eten, in short en t-shirt rondlopen en schoenen met open tenen aandoen! Gisteren heb ik alle winterkleren opgeborgen en vervangen door de zomerse varianten. Zalig! Het was 28 graden, dus het leek me wel het ideale moment. Vandaag dezelfde warme, zonnige dag. Het is zelfs zo heet in de slaapkamer 's avonds dat we de ramen volledig moeten openzetten en het rolgordijn omhoog, anders kunnen we niet slapen van de hitte die zich in de loop van de namiddag in de slaapkamer begint te verzamelen.

Nu beseffen we ook wel dat het weer niet zo zal blijven van mei tot september. Later deze week zal de temperatuur met 10 graden zakken. Dus ik geniet er met volle teugen van, want dit zou wel eens letterlijk de korte Zweedse zomer kunnen zijn. Vorig jaar hadden we ook een paar mooie weken in mei en de rest van de zomer trok op niets.

In de plaatselijke Ica Maxi hebben ze zich nog niet aangepast aan de weersomstandigheden - we zijn toch al mei en niet meer februari? Ofwel verwachten ze een uitzonderlijk harde sneeuwstorm? Dus daar hebben ze een nieuwe collectie mutsen en handschoenen aangeschaft. Ik versta er niets van. En dan die kleuren, eikh! Ugh! Zwart en bruin?

Ik denk dat de verantwoordelijke voor de aankoop van kledij eventjes zijn/haar kluts kwijt is, of met vakantie is? Over vakantie gesproken, wij gaan volgende maand voor 2 weken naar Mallorca! Van zodra Benjamin's opleiding aan de univ afgerond is (heeft 2 jaar geduurd), springen we op een rechtstreeks vliegtuig naar Palma! Witte stranden, we komen eraan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten