vrijdag 13 november 2015

Kay Bojesen

De Deense Kay Bojesen (1886 - 1958) was zilversmid en ontwerper. Toen hij in 1919 vader werd kwam zijn interesse voor speelgoed weer tot leven. Hij dacht terug aan zijn eigen vader die houten speelgoedfiguurtjes voor hem maakte en zijn kinderen altijd had aangespoord creatief te zijn.

Dus ging hij zelf aan de slag met het ontwerpen van houten speelgoed. Zijn idee was simpel; het speelgoed moest rond en zacht zijn en aangenaam aanvoelen. Simpel en solide zijn en kinderen aanzetten om te spelen. De focus lag niet op detail maar op de perceptie vanuit de wereld van het kind. "De lijnen moeten lachen", vond Kay.

En hij heeft een aantal tijdloze, leuke ontwerpen gemaakt die tot op de dag van vandaag blijven aanspreken. Hij heeft ook het hobbelpaardje uitgevonden. Veel van zijn ontwerpen worden opnieuw geproduceerd - allemaal met de hand. Spijtig genoeg zijn de prijzen heel hoog. Je betaald gauw 150 euro voor 1 houten figuurtje. Dus de kans dat je je kinderen ermee laat spelen is wel heel klein. Zijn merk is design geworden.


http://www.kaybojesen-denmark.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten