donderdag 5 november 2015

Naar de film

Gisteren zijn we nog eens naar de cinema geweest, dat was ook alweer enkele maanden geleden.

Nu wil het lukken dat er op Torslanda een lokale bioscoopzaal is. En dat wilden we wel eens verkennen. Ook geen gedoe met parking, want de bios is gevestigd in het cultureel centrum "Vingen" van Torslanda (waar ik naar de bibliotheek ga) en dat ligt aan de achterkant van supermarkt Ica Maxi.

Elke week speelt er een nieuwe film. En die wordt maximum 2 x vertoond. Dus je moet er wel snel bij zijn.

De voorstelling was wel vroeg - 19u. Dus toen B om 18u thuis kwam van zijn werk sprongen we meteen in de auto. We hadden op voorhand via internet onze tickets geboekt. Maar die blijven gereserveerd tot 3 kwartier voor de start van de film. Dus als je niet op tijd bent komen die plaatsen weer vrij. Omdat "Vingen" op ongeveer 7 min rijden van hier ligt waren we ruim op tijd en hadden zelfs tijd om nog snel een pizza te gaan eten. B koos de exotische Indiana, familieformaat voor ons beiden.  Met als combinatie: ananas, garnalen, pindanoten en curry. Niet echt een voltreffer, maar we waren gelukkig zeer hongerig. De pizza had het formaat van een ronde koffietafel, dus daar kon je inderdaad een familie mee voeden.

Een kwartier voor het begin van de voorstelling zochten we onze plaatsen op en de zaal vulde zich zeer snel en zeer ordelijk. Geen luidruchtige, opdringerige mensen. Geen opgefokte jonge tieners die met hun voeten op de stoelen liggen en met popcorn smijten. B en ik maakten deel uit van het jongere publiek.

Na een paar trailers voor nieuwe films begon de voorstelling meteen - en zonder onderbrekingen. Onze stoel was niet oncomfortabel maar je kan het toch niet vergelijken met een Kinepolis. Beenruimte was er ook niet echt. En na 2 uur was ons achterste redelijk stijf. Het was muisstil in de zaal. B had zelfs schrik om eens aan zijn neus te krabben, zei hij. Gelukkig was het niet te warm in de zaal. Ik had zelfs een koude neus.

Al bij al wel eens leuk om te doen. Vlak bij huis, dus kunnen we de drukte van de stad vermijden. En ook de zondag om 17u zijn er voorstellingen. Wat goed uitkomt voor ons.
Enig nadeel is dat er geen horeca is in of rond de cinema. Dus iets drinken na de film en een beetje napraten komt er niet aan te pas. Waarschijnlijk waren er daarom overwegend oudere mensen aanwezig. Het viel me op dat iedereen meteen naar huis ging en dat de meeste mensen zelfs te voet waren - dus die wonen op wandelafstand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten