donderdag 28 april 2016

Go Green!

Vorige week was mijn schoonma'tje op bezoek en was het aan mij om de mooie plekjes van Gothenburg te tonen. We hebben een volledige dag uitgetrokken om de groene kantjes van de stad te bewonderen.

Gothenburg is sowieso een groene stad - er wordt veel aandacht besteed aan de gras- en bloemperken en parken zijn er in overvloed. In het midden van de stad ligt Europa's best bewaarde park uit de 1800 jaren; Trädgårdsföreningen. En in dat park ligt het Palmhuset (1878). Dat zijn 5 met elkaar verbonden serres met in elke serre een eigen klimaat en de beplanting van een verschillend continent. 

Het is een heerlijke groen oase en lekker warm om in de winter even op te warmen. Je hebt het gevoel in de tropen te zijn. 


 

 

 

Daarna was het tijd om een bezoekje te brengen aan de Botaniska trädgård (1910).  Het is de grootste Botanische tuin van Zweden en is in totaal 1,75 km² groot. Er is een Arboretum, Rotstuin (3 sterren Michelin Guide), Japanse tuin, Rododendron vallei, kruidentuin en broedkassen van ongeveer 2000 m² met exotische planten en orchideeën. Spijtig genoeg was het koffiehuis gesloten wegens renovatie.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten