woensdag 20 april 2016

Stockholm - Wallmans

Voor ons weekendje naar Stockholm liet Benjamin mij weten dat ik op zaterdagavond tussen 18-23u niets mocht plannen want dan had hij een verrassing voor mij. Dus na onze omzwervingen van vele kilometers op zaterdag was het rond 16u de tijd om even uit te blazen in Kungsträdgården (de tuin van de Koning). In de 15de eeuw lag hier de moestuin van het koninklijk paleis. Nu is het een park waar vele evenementen en concerten doorgaan. En langs de zijkant is er een hele rij cafeetjes. Waar wij op een terrasje de laatste stralen zonlicht hebben opgezogen. En tegelijkertijd de voorbij wandelende Stockholmenaars en toeristen hebben bestudeerd.

Daarna hadden we nog even tijd om de etalage van de Volvo dealer te bewonderen en even binnen te springen in het Nordiska Kompaniet shopping center. Het ging in 1915 open en verkoopt de high-end merken. Op het dak van het gebouw draait een grote NK klok rond - een herkenningspunt in de stad. Vele bekende mensen hebben hier over de loop van bijna een eeuw gewinkeld en nieuwe producten worden vaak hier gelanceerd. Wij hebben de mooie balustrades bewonderd en een paar ritjes gemaakt op de roltrap.
https://www.nk.se/stockholm/in-english/

En daarna was het tijd voor de verrassing. Via een paar straatjes kwamen we aan een gebouw waar we een half uurtje in de rij moesten staan. Daarna konden we naar binnen voor een drankje aan de bar waar de obers ineens begonnen te zingen en dansen op de tafels. We waren in Wallmans - een restaurant/musical ervaring. Heel de avond dienen de obers op en bij momenten springen ze op het podium of beginnen tussen het publiek te zingen. Allemaal begeleid door muziek en de kostuums wisselen heel de avond af. Zeer mooi live gezongen en respect voor het werktempo want ze zitten geen 2 minuten stil, en dat voor 5 uren na elkaar. En, oh ja, het eten was ook super lekker!http://wallmans.se/stockholm/showen/in-english/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten