donderdag 21 januari 2016

Beaches!

Niets zo zalig als in de tropische warmte rondtoeren met een gehuurde motorbike. Na het ontbijt zijn we langs de kustlijn tot aan Patong beach (14 km verder) gereden en onderweg hier en daar gestopt:

Patong
Veruit het populairste en drukste strand van Phuket. Zeer gekend voor het nachtleven, de bars en discotheken. Dus niets voor ons. Het verkeer is er ook verschrikkelijk druk en de boulevard naast het strand is eenrichtingsverkeer waardoor we even moesten zoeken naar een baantje tot op het strand. Daar werden we op het kwartiertje dat we op een terrasje van onze shakes aan het slurpen waren 7 x aangesproken voor een henna tatoeage, 4 x voor zonnebrillen en 3 x voor een taxi. Het was super druk op het strand met een massa zonnekloppers. En het mist de charme van Bangtao beach.

Kamala
Het dorp Kamala is een stuk kleiner dan Patong, maar groter dan Bangtao. Tussen Surin en Kamala gaat de weg een stuk omhoog in de heuvels en van daaruit heb je een spectaculair zicht op een kleine baai. Sinds december valt het onder beschermd beheer. Je moet 20 TB/persoon betalen. Via een behoorlijk gevaarlijke trap (vooral op flipflops) gaat het naar beneden. Het strandje heeft spectaculaire rotsen en zeer helder water. Maar het is er wel super druk. Vele strandbarretjes en restaurantjes. Parasolverhuurders die je parasol verzetten volgens de stand van de zon, strandmatverhuurders, ijsventers, verkopers. Wel eens leuk om te bezoeken.

Surin
Het kleine Surin heeft geen grote hotels, maar wel veel restaurantjes en venters. Aan standjes kan je shakes en smooties, ijsjes en maiskolven van de BBQ kopen. Het ligt naast Bangtao, maar je kan het niet bereiken over het strand wegens een rotsige klif. Ik heb het geprobeerd, maar na een tijdje klimmen over scherpe rotsen ben ik wijselijk teruggekeerd. Over de weg is het te ver om te voet te doen want je moet ook over een behoorlijke heuvel, die langs de zeekant volledig is ingenomen door een luxe hotel.


Bangtao
Na het zien van een paar andere stranden aan de Westkust van Phuket ben ik blij dat we voor Bangtao gekozen hebben. Het heeft alles wat de andere stranden ook hebben; beachrestaurants, smoothiebars, mooi water en fijn zand. De sfeer is een stuk rustiger, er is minder volk. De baai is groot en mooi, een klein beetje zoals de sikkel van de maan, waardoor je een beschut gevoel krijgt.

De straat achter ons hotel is gezellig en heeft net genoeg restaurantjes en winkeltjes voor een leuke relaxe vakantie vibe, maar niet te veel zodat het niet te druk en commercieel wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten