zaterdag 9 januari 2016

Zweeds kalm

Onze reis naar Thailand begint met een geploeter met onze valiezen door de sneeuw. We beklagen het ons al gauw dat we een muts en handschoenen aanhebben. Wanneer we een minuut aan de bushalte staan komt de bus er al aan, dus geen tijd om af te koelen. Aan het station nemen we bus nummer 2 naar de luchthaven. We zijn met maar 3 passagiers en de rit duurt 34 minuten. Het scheelt niet veel of de bus rijdt tot in de vertrekhal. De eindhalte is vlak aan de ingang dus hoeven we zelfs geen stap in de sneeuw te zetten.

Dan volgt mijn meest favoriete gedeelte van de reis (lees dit met sarcasme); bagage afgeven, inchecken, douane, wachten aan de gate, boarden. Op de startbanen zijn 5 sneeuwruimers in kolonne druk bezig alles onder controle te houden. Het Thomas Cook vliegtuig vertrekt toch nog met 20 minuten vertraging (21u30).

Na het opstijgen kan het aftellen beginnen, 10u30 min of iets meer dan 9000 km. Waarbij we het luchtruim van verschillende Oosterse 'lieftallige' landen passeren. Hopelijk haalt geen van hen het in zijn hoofd ons uit de lucht te schieten. Tegenwoordig weet je nooit.

De commercieele Thomas Cook vlucht doet zijn naam alle eer aan. We krijgen na de veiligheidsinstructies een filmpje over taxfree shoppen voorgeschoteld. Het scherm is niet uit te zetten. Geloof me, ik heb het (meermaals) geprobeerd. De eerste uren is het personeel druk in de weer de uitgehongerde en dorstige Zweedse toeristen van snacks en drank te voorzien. Zelfs voor een glas water moet je betalen. Om films te kunnen bekijken moet je eerst 50 kronen betalen. Jaja, bancontact werkt op 11.000 m hoogte. Gelukkig kost een wc bezoek niets.

Al bij al is het een rustige vlucht. Op het gehuil van een baby na is iedereen aan boord Zweeds kalm. 't Is in ieder geval aangenamer reizen dan met een Chinese vlucht. We landen perfekt volgens plan 13u50 lokale tijd. Professioneel worden we naar het busje geleid dat ons op 40 min naar ons hotel brengt.

Oef, we made it, let the holiday begin!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten