zondag 24 januari 2016

Van wit zandstrand naar witte sneeuw

Gisteren was een lange vermoeiende dag. Na ons ontbijt hebben we nog een uurtje onder de palmbomen aan het strand gelegen, een laatste plons in het zwembad gedaan en de valiezen ingepakt. Om kwart na twaalf werden we opgehaald en 40 minuten later waren we op de luchthaven, ruim op tijd want de vlucht vertrok pas 3 uren later. En die duurde 13 uren. Dat is laaaaaang. Achter ons lag een  oude Zweed  met zijn mond wijd open 11 uren van de vlucht te snurken dat het een lieve lust was. Maar het hielp wel om zelf wakker te blijven. 4 films bekijken en 2 keer een maaltijd krijgen helpt ook om de tijd te doen passeren.

Tegen de tijd van landing 23u lokale tijd hadden we een paar lagen extra kledij aangetrokken. De valiezen van de helft van de passagiers waren niet mee wegens overgewicht. Wat ik niet goed begrijp aangezien het een chartervlucht is die een paar keer per week over en weer vliegt, dus weten ze bij de boeking van de passagiers toch op voorhand hoeveel gewicht ze aan boord hebben? Nu is het afwachten tot wanneer onze valiezen aan huis worden geleverd. Na het invullen van de nodige papieren voor bagageclaim konden we naar buiten om onze eerste bus te halen die om half 1 vertrok.

Brrr, frisjes buiten. En pakken sneeuw overal. Aan Centraal station was het even wachten op bus 2. En als afsluiter van de dag nog verfrissende wandeling van onze busstop door een wit winterlandschap tot aan de voordeur. Met links en rechts van het wandelpad compacte muurtjes van geruimde sneeuw. Wel gemakkelijker door de sneeuw ploeteren zonder valiezen. En de buren hadden sneeuw geruimd van de straat tot aan onze voordeur.

Valiezen moesten niet uitgepakt worden. Maar het eerste dat we deden was een flinke draai aan de thermostaatknoppen geven. Na tandjes poetsen was het winterpyjama aandoen en dikke sokken en naar bed (half 3 al). Een voordeel van de koude is dat je beter slaapt als je als 2 eskimo'tjes dicht tegen elkaar ligt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten