vrijdag 29 juli 2016

Dag 5: We steken over

Na ons muesli ontbijt rijden we in de regen naar de ferry van Skutnik. De avond ervoor hebben we ons goed geïnformeerd over de vertrektijden en aangezien er maar 2 overzetten zijn op een dag zijn we goed op tijd. Het weer klaart op terwijl we staan te wachten.


De omgeving is prachtig, het is geen straf om hier te moeten wachten. Het water is tropisch blauw en het strand bestaat uit wit fijn zand. Het is bijna niet te geloven dat we zo ver Noordelijk zijn. Vooral niet als de zon door de wolken komt en de wolken langzaam beginnen weg te trekken van de bergen. Die komen nu langzaam te voorschijn en tonen hun grillige pieken die alle kanten lijken op te gaan.


En dan mogen we aan boord. Passagiers moeten op voorhand uit de wagen zodat andere wagens niet beschadigd kunnen geraken tijdens het uitstappen. We nemen een picknick mee naar het passagiersdek want we mogen niet in de auto blijven zitten. De overzet duurt 2,5 u, onderweg maken we nog een tussenstop om anderen op te pikken. In tegenstelling tot Stena line hebben we op deze boot massa's plaats om te zitten, dus geen probleem om een plaats aan het raam te bemachtigen en het mooie landschap te zien voorbij glijden.
En dan is het moment aangebroken, na meer dan 1600 km, 4 campings en evenveel dagen in de auto, komen we eindelijk aan op onze bestemming: de magische eilandengroep Lofoten. Morgen meer daarover...

(Meer afbeeldingen onder de tab Foto's)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten