maandag 18 juli 2016

Silkeborg

Eens van de ferry was het leuk rijden op de Deense wegen. Heel wat minder rotsen dan aan de Zweedse Westkust en ook een stuk vlakker. En mooie uitgestrekte weiden en velden met hier en daar een boerderij.

Onze eindbestemming "Silkeborg" ligt op 2 u rijden van Frederikshaven. Silke betekent 'rustig stromende rivier' en 'borg' is een kasteel. Vroeger waren de bossen van Silkeborg jachtterrein van de koning. Hij liet wilde everzwijnen uitzetten om tijdens de herfst op te jagen. De plaatselijke boeren waren daar niet zo happy mee omdat de zwijnen vaak een deel van de oogst opaten. De boeren konden hier niets tegen beginnen want het was bij wet verboden om de dieren te doden.
Gelukkig moesten wij ons wild niet zelf gaan vangen om een maaltijd te hebben en zijn er genoeg restaurants in Silkeborg. Met een fiets van het hotel stonden we op 10 minuutjes in het centrum. Dat is niet groot maar er is wel een leuke winkelstraat. En vooral 1 winkel wou ik wel eens binnen springen "Søstrene Grene". Dat is een Deense keten van huis- en decoratiespulletjes aan schappelijke prijzen. Geen opmerkingen:

Een reactie posten