donderdag 14 juli 2016

Ferry necessary

Hoog tijd voor een verslagje over afgelopen weekend. De eindbestemming was Silkeborg, en dat stadje ligt in Denemarken. Heel veel wist ik niet van Denemarken. Behalve dat Legoland daar ligt en dat de Deense gebakjes er zijn uitgevonden. Hoog tijd om daar verandering in aan te brengen.

Let's load her up guys!
De kortste afstand tussen 2 punten is een rechte lijn. Omdat we nog steeds niet over water kunnen lopen is het wel handig dat er elke dag 3 ferry's varen van Gothenburg naar Denemarken.

Donderdagmiddag reden we met onze auto vlot op de ferry voor een 3 u 15 min vaart naar Frederikshaven. Best indrukwekkend wat er allemaal op zo'n boot past. Trucks, bussen, auto's, allemaal geen probleem. Tijdens de tocht mag je niet in je auto blijven zitten. Er zijn genoeg dekken om bij goed weer buiten te zitten of een scene uit de Titanic film na te spelen. Omdat het toch wel fris en heel winderig was zijn we, eens we uit de haven waren, binnen een plaatsje gaan zoeken.

En dat was niet makkelijk. Aan boord was het een en al drukte en massa's mensen die allemaal een plaatsje aan het raam wilden. Uit de tax-free shop rolden goed gevulde karretjes met bier en wijn. De prijs van alcohol is zeer duur in Zweden wegens de taksen, dus op de boot kopen is een goede manier om heel wat geld uit te sparen. Ook juwelen en parfums of schoonheidsproducten kosten een stuk minder.

Om onszelf wat rust te gunnen zijn we gaan eten in het restaurant. Je kan best op voorhand reserveren want de bediening gebeurd met tijdframes. Voor 249 SEK kan je onbeperkt eten aan het buffet, maar je hebt slechts 1 u en 15 min de tijd. Het buffet was redelijk beperkt en je moet al behoorlijk wat kilo's köttbullar (befaamde Zweedse gehaktballetjes) eten om aan 249 SEK te geraken. Maar we zaten wel aan het raam en het was heerlijk rustig!

Volgende keer meer over onze rit over de Deense wegen en fietstochten in Silkeborg.

De haven van Gothenburg
Beroemde Eriksberg-kraan
Een en al activiteit in de haven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten