zaterdag 8 juli 2017

Naar Toscane met Vacansoleil! Deel 1

San Vincenzo

Donderdag 15 Juni

Na een korte vlucht van Gothenburg naar Pisa komen we aan in het zonnige Italiƫ! Al vanop de parking waar we de huurwagen afhalen valt het me op hoe lekker de planten en bloemen hier ruiken! Heerlijke geuren die mijn neus strelen, het zal een terugkerend fenomeen worden gedurende heel de vakantie die ik er graag bij neem.

Met ons Fiat'je tuffen we naar San Vincenzo, het dorp naast de camping. Omdat we een geweldige honger hebben bestellen we er onze eerste (en zeker niet laatste) pizza en die heeft het formaat van een ronde bijzettafel! Met zicht op de blauwe zee smaakt die overheerlijk.

Via een lange mooie laan komen we aan de receptie van camping Park Albatros waar we gelukkig niet te lang moeten wachten om in te checken. We kunnen ook handdoeken en beddengoed huren, wat handig is na onze vlucht. Met de auto rijden we tot aan onze Waikiki stacaravan waar we blij zijn met de airconditioning die staat te blazen en de extra slaapkamers (3 in totaal) waar we gauw onze spullen neerzetten. Alles ziet er prima uit. De microgolfoven zal van pas komen en we zetten alvast ijsblokjes in de diepvriezer.

We gaan nog even terug naar San Vincenzo voor een aantal boodschappen in de Coop (veel water en frisdranken!). Als die allemaal zijn uitgepakt trakteren we onszelf op een drankje die we op het houten terras van de stacaravan vlot naar binnen laten glijden. De vakantie kan beginnen!


Vrijdag 16 Juni

Camping Albatros
Dag 1 van de vakantie begint meestal met een wandelingetje naar de campingwinkel voor een lekker vers broodje. Een confituur'tje uit de streek en wat vers fruit past er goed bij! Na ons ontbijtje en een beetje lezen gaan we naar de fietsenverhuur want de camping is best groot en onze stacaravan ligt op een behoorlijke afstand van de winkel en zwembaden. We nemen 2 fietsen voor de week en dat is een wijze beslissing, want we zullen er nog veel gebruik van maken op en buiten de camping.

Het is heerlijk luieren aan de stacaravan. De prachtige bomen op de camping geven verkoeling en het tsjirpen van de cicaden boven ons hoofd maken het Zuiderse vakantiegevoel compleet. Na een paar uurtjes fietsen we naar de Plazza van de camping voor 1 van de beste afhaal ijsjes die ik ooit al gegeten heb. De Italianen weten hoe ze gelato moeten maken.

Het ijsje is spijtig genoeg veel te snel op. Dus zoeken we een andere verkoeling en rijden met de fiets uit de camping. Aan de overkant van de straat parkeren we onze fiets en lopen een klein eindje te voet door het natuurpark van Rimigliano naar de zee. Er is geen natuurlijke zonwering op het strand en we hebben geen parasol dus heel lang houden we het niet uit op het hete strand. Maar het blauwe heldere water is een heerlijke verkoeling!

Rond 17u is het nog steeds super warm, maar we hebben wel eens zin om onze beentjes te strekken en lopen een tiental kilometer. Erna is de zwembroek snel gevonden en haasten ons naar het zwembad waar we nog een half uurtje kunnen plonsen. Spijtig genoeg sluit het waterpark al om 19u, wat bij 30 graden toch wat vroeg is.

We sluiten de avond af op het gezellige Plazza waar (elke avond) live muziek speelt en de heerlijkste cocktails aan redelijke prijzen worden geserveerd. Zalig, onder de warme sterrenhemel met indrukwekkende Parasol dennen boven ons hoofd.

Camping AlbatrosLaan naar de camping

Plazza van de camping

Het Olympische zwembad van de camping

Geen opmerkingen:

Een reactie posten