dinsdag 11 juli 2017

Naar Toscane met Vacansoleil! Deel 2

Zaterdag 17 Juni - Campiglia Marittima (C.M.)

In Toscane zijn de middeleeuwse dorpjes dik bezaaid. Omdat ze zo dicht bij elkaar liggen kan je er gemakkelijk een paar per dag bezoeken. Maar omdat het zo warm is ontwikkelden we een meer praktische strategie: elke dag op 't gemakje ontbijten, luieren, lezen, een ijsje eten, in de namiddag een lichte zelfgemaakte salade eten, nog wat meer luieren en lezen en ons tegen 17u klaar maken om een dorp te gaan verkennen. Tijd genoeg, want de avonden zijn lang en de Italianen zijn gewend aan laat tafelen. We passen ons graag aan!

Het eerste dorpje dat we ontdekken ligt op amper 11 kilometer van de camping. De weg ernaartoe is kronkelend en Campiglia Marittima ligt te fonkelen op de top van een heuvel. Ik kan het niet laten om Benjamin voor de zoveelste keer te doen stoppen voor het nemen van een foto van de omgeving.

Voor de winkeltjes of horeca moet je niet naar C.M., want die zijn er amper. Wel kan je via de smalle steegjes naar de ruïne van een burcht waar je beloond wordt met een panoramisch uitzicht op de omliggende heuvels en dalen.

 

 Zondag 18 Juni - Suvereto

Tweede dorpje aan de beurt is Suvereto - op 16 km van de camping. Suvereto staat op de “I Borghi Piú belli d’Italia”, een lijst met de mooiste dorpjes van Italië. Het ligt net als Campiglia Marittima op een wijnroute. En dat is onmiskenbaar duidelijk. Achter elke bocht kom je een nieuwe wijngaard of wijndomein tegen en de wijnwinkels zijn ook niet te tellen. Een heel mooi landschap om door te rijden. Cipressen lijnen de opritten naar villa's af en de zilverkleurige olijfbomen en frisgroene druivenranken koesteren zich in de zon.

Suvereto is super gezellig en het is heerlijk de middeleeuwse straatjes te verkennen. Je weet nooit wat je achter de volgende hoek kan verwachten. We doen mooie ontdekkingen. Vooral de kloostergang van St. Franciscus (1288) maakt veel indruk op me. Dit verborgen juweeltje kan zonder problemen dienen als filmsetting voor de sequel van 'De naam van de roos' (een film gebaseerd op het boek van de Italiaanse schrijver Umberto Eco).

kloostergang van St. Franciscus
 

Uitzicht vanuit Suvereto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten