donderdag 13 juli 2017

Radisson blue Riverside

We zijn nog altijd in de overgangsfase tussen twee huizen, dus het zigeunerleven gaat nog even verder. Gelukkig moeten we niet in een tent onder een brug slapen of in een illegaal geparkeerde caravan. Neen, we hebben de luxe om in een hotel te blijven. Alle dagen uitgebreid ontbijt en een fitness- en saunaruimte ter beschikking. Daar mag ik zeker niet over klagen.

Maar je moet leven uit je valies - die amper onder het bed past, want de Scandinavische hotelkamers staan nu niet echt bekend om hun overtollige ruimte. Privacy is ook een minpuntje, je weet niet wanneer de 'roomcleaning' zal langskomen, en de kans is groot dat het samenvalt met het moment dat je net op de wc zit of onder de douche staat. Dus op mijn gemak ben ik niet echt totdat dat achter de rug is. 

De buurt waar het hotel ligt - 'Lindholmen' - is enorm saai. Veel bistro's zijn alleen open voor een lunch en caf├ęs zijn er ook niet in een straal van een paar kilometers. We hadden op voorhand gedacht dat we de ferry over de rivier zouden nemen naar het centrum, maar B is na een dag werken zo moe dat we er de energie niet meer voor hebben.

Het hotel heeft een gezellig dakterras met jacuzzi, maar we zijn hier in Zweden en de zomer is blijkbaar op vakantie in een ander deel van Europa. De graden komen niet boven de 18 en met bewolking is dat wat fris om op de 11e verdieping in de wind te zitten. Gelukkig had ik gisteren en vandaag wel een paar uurtjes zon en kon ik zelfs in t-shirt en short 'loungen'.

Morgen checken we uit en reizen door naar Helsingborg voor ons congres. Het zal een gepuzzel worden om onze valiezen weer in de auto te krijgen, die nog goed gevuld is met andere spullen, zoals picknicktassen (voor lunch congres), ons beddengoed en handdoeken, kleren en schoenen voor congres en een derde valies met alle spullen die ik de laatste dag van ons verblijf in Lilleby nog moest inpakken (klein huisraad, oplaadkabels, i-pads, schoenen, een laatste lading was die nog gestreken moet worden...). 

Gelukkig rijden we niet met een deux-chevaux'ke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten