maandag 24 juli 2017

Naar Toscane met Vacansoleil! Deel 4

Woensdag 21 Juni - Piombino

Een vakantie is niet compleet zonder een bezoekje aan een plaatselijk marktje. Bijna elke dag zijn er markten in de omgeving van de camping, maar we kiezen die van Piombino uit op woensdagochtend.

De markt is redelijk druk en super groot, maar al gauw is het duidelijk dat veel kramen een exacte duplica zijn en dezelfde goederen dus gauw terugkomen. Toch zijn er wel interessante zaken bij, bvb. super grote badhanddoeken aan 10 euro of mooie, hippe zonnebrillen met (namaak) houten frame voor 5 euro.

Ook zijn er veel tweedehands kledij stalletjes, waar de kleren op een grote hoop liggen. Maar met een beetje geduld en de nodige graaftechnieken kan je hier en daar toch leuke dingen op de kop tikken.

Heerlijke voedingsgeuren prikkelen de neus. Zin in een vers broodje warme varkensham? Zoete vruchten en sappige groenten, ontelbare soorten olijven of gedroogd fruit en noten liggen er voor het uitkiezen.

Zicht op Elba vanop het Piazza Bovio
Piombino is vooral bekend om zijn vele ferry's naar het bekende eiland Elba, waar Napoleon een tijd verbannen was. Er zijn verschillende overzetdiensten die op regelmatige tijden varen en je kan op voorhand via internet boeken.

Maar we vinden dat het vasteland ook heel wat te bieden heeft dus bewonderen we Elba vanop het Piazza (plein) Bovio. De lucht en de zee zijn stralend blauw en de zon is heel warm, hoog tijd voor een verfrissende cocktail! Links van het plein (met je aangezicht naar Elba) kan je via trapjes naar een super gezellige bar. Dichter dan dit kan je niet bij het water komen! Heerlijk, dit is vakantie!
Op terugweg naar de camping nemen we een verfrissende duik in de baai van Baratti. Een mooi zandstrand met helder blauw water. Een aanrader voor gezinnen met kinderen, want het water gaat zeer geleidelijk naar beneden, dus je moet al een eindje stappen om echt goed te kunnen zwemmen. Op warme dagen is het zeker aan te raden een parasol mee te nemen of eentje te kopen op het strand zelf (aan venters geen gebrek).

Baai van Baratti

Donderdag 22 Juni - de faciliteiten van de camping

We zoeken een schaduwplekje aan het zwembad (best wel een uitdaging) en springen regelmatig in het water. 's Ochtends tussen 9 en 10 uur is het 50 meter-zwembad uitsluitend voorbehouden voor het trekken van baantjes. Yes! Ik doe er op mijn gemakje een paar. Na 10 uur is het absoluut onmogelijk in een rechte lijn te zwemmen en is het constant slalommen en uitwijken voor opblaasbare krokodillen, donuts en walvissen en voor kinderen die graag 'bommetje' spelen. Voor ons is het eigenlijk allemaal wat te druk. Het is trouwens ook heerlijk relaxen op ons houten terras aan de stacaravan. Met de badkamer, frigo en keuken binnen handbereik zijn we van alle gemakken voorzien.
's Avonds is er van 18 tot 23u een gezellig marktje op de camping zelf (elke maandag- en donderdagavond). Er worden vooral producten verkocht van plaatselijke creatievelingen. Benjamin koopt een armband van leder en metaal gemaakt door een smid en ik wat leuke accessoires (haarspeld, ring en oorbellen) gemaakt van kleurrijke Fimo. Originele en bruikbare souvenirs.
Restaurant en ijsjesbar van de Laguna
Avondmarkt op de camping

Geen opmerkingen:

Een reactie posten