zondag 23 juli 2017

Naar Toscane met Vacansoleil! Deel 3

Maandag 19 Juni - Castagneto Carducci

Vandaag staat het dorpje Castagneto Carducci op de planning. We rijden er in de late namiddag naartoe en nemen de tijd om er rustig rond te slenteren. Ook dit dorpje ligt op een helling en het is onze weg zoeken tussen de steegjes. Er zijn een paar gezellige winkeltjes met o.a. streekproducten, terrasjes en een gezellig marktje.

Het uitzicht is fenomenaal. We kiezen een tafeltje op het terras van restaurant L'Etrusco en zien de zon letterlijk enkele kilometers verder in de zee zakken. Ook als de zon onder is blijft het behaaglijk warm.

De zon zien zakken in de zee

Dinsdag 20 Juni - Bolgheri

Op weg naar Bolgheri kan je door een zeer indrukwekkende laan van cipressen rijden. Ongeveer 2540 bomen flankeren een 5 kilometer lange weg. Ze dateren van de 18de eeuw.

Omdat de weg perfect recht is kan je ver kijken. Hier en daar moet je over kleine heuveltjes rijden en als er niet te veel verkeer is loont het de moeite om een paar keer te stoppen om foto's te nemen.

Bolgheri is klein maar fijn met genoeg restaurantjes om eentje naar je zin te vinden. We houden het bij een aperitief van lokale wijnen met tapas. Bolgheri heeft zijn eigen parfumlijn, dus als je van lekkere geurtjes houdt ben je hier aan het goede adres.
Gezellig tafelen


Plaatselijke delicatessen

Terrasjes!

Wijngaarden van Bolgheri


Geen opmerkingen:

Een reactie posten