maandag 20 juni 2016

Het mag maandag zijn

Maandag

Het gebeurt niet veel, maar ik ben blij dat het maandag is. Want dat wil zeggen dat we wakker worden onder de Kroatische zon en een week van zon, zee en relaxen in het vooruitzicht hebben. Heerlijk om op je flipflops naar het campingwinkeltje te slenteren voor het kopen van een vers stokbrood waar je dan mee onder je arm terug kan slenteren.

Een ontbijtje met zicht op de jachthaven mag van mijn part gerust tot de middag duren.

Sweet Dreams cake shop

Een luilekkerland voor kinderen en volwassenen is de Sweet Dreams snoep shop van de camping. Het is al moeilijk een keuze te maken uit het lekkere ijs, maar de verschillende soorten kleurrijke hoorntjes maken de mogelijkheden eindeloos. Je kan tijdens je vakantie elke dag een ander ijsje eten en ze nog niet allemaal geprobeerd hebben. In het (onwaarschijnlijke) geval dat je geen zin hebt in ijsjes kan je kiezen uit vele soorten snoep of een plaatselijk gebak of tiramisu met een koffietje. Op vakantie is er geen tijd om te diëten.

Dalmatian Ethno village

Na een voormiddagje lezen en luieren aan de stacaravan besluiten we de camping verder te verkennen. En die is gi-gan-tisch. Het Solaris camping beach resort heeft naast een jachthaven, een waterpretpark, een piraten minigolf, winkeltjes, restaurants en heel veel ijsbarretjes ook een Ethno village. Dat is een dorpje nagebouwd volgens oude Kroatische stijl. Je kan het dorp alleen bezoeken als je er ook iets eet, maar dat vinden we niet erg. Een tafeltje tussen het waterrad en de steenoven slaan we niet af. Het is er heerlijk rustig tafelen en we hebben geen haast. De Kroatische avonden zijn warm en het klimaat is zo aangenaam dat je eigenlijk onder de sterrenhemel kan slapen. Maar we geven toch de voorkeur aan onze Vacansoleil stacaravan (met gezegende airconditioning).

Solaris Legend Beach club

Kroaten houden van de zee, van varen en dus ook van boten. En daar is er op de camping geen gebrek aan. Vooral de grote piratenboot die dienst doet als bar is een verkenning waard. Het kind in ons komt naar boven en we gaan tot op het dek. Ik neem eventjes het stuurwiel in handen maar de boot ligt op land, dus er is geen beweging in te krijgen :-). Net wanneer we op het punt staan terug te gaan naar de caravan begint een live band te spelen en ze hebben er duidelijk plezier in. We besluiten een drankje te nemen om eventjes te luisteren. Maar de ene goede cover lost de ander af en voor we het weten zijn er 2 uren om. Af en toe zing ik uit volle borst mee en op de dansvloer staan kinderen en hun ouders zich uit te leven. De sfeer zit er goed in. Om 23u zit het optreden van de band erop en worden ze afgelost door een DJ. We zijn moe en na een stevige wandeling terug naar de caravan vallen we voldaan snel in slaap.


www.vacansoleil.be
Meer foto's op de instagram account: flickas_fika

Geen opmerkingen:

Een reactie posten