zondag 19 juni 2016

Holiday resort Solaris

Solaris camping

Eén van de spannendste momenten tijdens een vakantie is het opvangen van de eerste glimpen van je verblijfsbestemming. Onze gps leidt ons moeiteloos naar de Solaris camping waar we na inchecken aan de receptie de sleutel krijgen voor onze ‘thuis’ voor de komende 10 dagen. 

Met behulp van een plannetje vinden we onze Vacansoleil stacaravan die aan de Yacht Marina van de camping is gelegen – het prachtige zicht op het haventje brengt ons helemaal in vakantiestemming. Het uitpakken gaat snel want veel bagage hebben we niet bij. In het warme Kroatische klimaat heb je genoeg aan shortjes, bikini’s en zwembroeken. De flipflops zijn snel gevonden en we kunnen niet wachten om de camping te verkennen. 

Op 5 minuutjes wandelen staan we met onze voetjes in het zand van het strand met uitzicht op water in de meest schitterende kleuren blauw. In beach bar Club 55 speelt uitnodigende loungemuziek en een beetje verder langs het strand ligt een kinder plonszwembad. Volwassenen kunnen ontstressen met een drankje of ijsje in Beach Bar Lanterna.

Restaurant Sibinium


Na het bestuderen van het plannetje blijkt dat we veel meer tijd nodig zullen hebben om alles te ontdekken dus houden we het voorlopig op het dichtstbij gelegen restaurant Sibinium. Onder de druivenranken kan je lekker outdoor tafelen. Grillen en bakken gebeurt in een open keuken en een houtvuur wordt constant brandend gehouden. Benjamin’s pizza heeft de doorsnede van een rond tafeltje maar hij slaagt er toch in alles naar binnen te werken. Ik eet vegetarisch. De tomatensoep proeft naar verse volle tomaten en de Griekse salade met feta en pas gesneden kruiden gaat er ook goed in. Vandaag geen plaats meer voor een dessertje, maar dat zullen we de komende dagen wel compenseren :-).


www.vacansoleil.be
Meer foto's op de instagram account: flickas_fika

Geen opmerkingen:

Een reactie posten