dinsdag 21 juni 2016

Krka natuurpark

Krka natuurpark

De watervallen van het Nationaal Park Krka worden omschreven als een van de mooiste natuurfenomenen van Kroatië. Over een afstand van 800 meter valt de Krka rivier in 17 etappes naar beneden. Die moeten we dus zeker gaan verkennen. Ze liggen op nog geen half uurtje rijden van de camping. Na het betalen van entreegeld (100 kuna) kan je vrij gebruik maken van de bussen die rondrijden in het park. Je kan ook cruises maken op de rivier. Prijzen verschillen volgens de afstand (1 tot 3 uren varen) maar zijn zeer schappelijk. 

Omdat de weg naar de watervallen naar beneden gaat en slecht 850 meter is besluiten we te voet te gaan. En dat is een goede beslissing want daardoor kunnen we onderweg mooie foto’s nemen.

Zoete kersen

Via houten paden en stenen trappen (niet zo handig voor gezinnen met kinderwagens) lopen we door het gebied rond de watervallen. Het water kleurt van groen naar blauw en is zo helder dat je de vissen duidelijk kan zien zwemmen. Gelukkig hebben we overal beschutting van de bomen want het is een super warme dag. Maar de uitzichten zijn de moeite waard. 

Aan de voet van de watervallen mag je in het water om te zwemmen, maar dat lijkt ons gezien de drukte en de brandende zon geen goed idee. Lokale vrouwtjes verkopen gedroogde vijgen en verse kersen in kleine stalletjes en daar zijn we heel blij mee.

De kracht van water

Boven aan de Skradinski buk waterval kan je de overblijfselen van de oude watercentrale bezoeken. Die werd in 1895 operatief en zorgde ervoor dat de dichtbij gelegen stad Šibenik elektriciteit had vóór vele andere Europese steden. 

Omdat onze energie aan het afnemen is besluiten we de bus naar boven te nemen om terug te keren naar de parking. Vanuit de pendelbus genieten we van de laatste spectaculaire glimpen van het natuurgebied.

Meer info over het Natuurpark Krka op de officiële site:


 
www.vacansoleil.be
Meer foto's op de instagram account: flickas_fika

Geen opmerkingen:

Een reactie posten