donderdag 28 juli 2016

Dag 4: Al het water stroomt naar de zee

We rijden zoals elke dag om beurten en kunnen daardoor lang rijden. Het gaat steeds Noordelijker, langs grote meren en het landschap is bergachtig. Het einddoel voor vandaag is Skutvik, want daar willen we in de ochtend een ferry nemen die ons naar de Lofoten eilandengroep brengt. Onze camping is rustig gelegen en we hebben een prachtig uitzicht op een meer met bergen op de achtergrond. Er staan hier alleen campers en de huisjes zijn ook goed bezet, vooral dan met mensen die hier komen om te vissen. We zijn de enigen met een tent.

Tijdens het opzetten van de tent hebben we een beetje regen, maar we wagen het toch de wegwerpBBQ aan te steken. Een stukje vlees in open lucht smaakt heerlijk en geeft energie.

De receptioniste is een Litouwse die getrouwd is met een Noor. Het lijkt dat ze liever ergens anders zou zijn want de hartelijkheid is ver te zoeken. Wanneer ik wat persoonlijke belangstelling toen wordt we wat vriendelijker. Ze is 30 weken zwanger van haar eerste kindje. Het leven in het Noorden valt blijkbaar nog goed mee. In de kortste dagen van de winter komt de zon niet boven de horizon. Je hebt een paar uren schemering, maar daar valt blijkbaar nog mee te leven. Vandaag is het het omgekeerde; de zon gaat wel enkele uren onder de horizon maar je blijft haar licht zien. Het wordt geen minuut donker.

Wel handig wanneer ik  rond 2 uur 's nachts naar de wc moet. Wanneer ik door het natte gras naar het sanitaire gebouw hobbel valt er mij meteen iets op aan het water dat naar het meer stroomt. Het gaat in omgekeerde richting, Blijkbaar is het eb. Veel van de meren en fjorden langs de Noorse kust worden gevoed door de zee en de getijden zie je heel duidelijk.
Camping 4: Hamarøy Fiskecamping
Afgelegde afstand: 420 km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten